Vragen? Bel 0317 - 416 153

Thema Lente

Deze weken gaan de kinderen knutselen, lezen en zingen over de lente: we maken veel verschillende bloemen en we zaaien de zaadjes van de moestuintjes van AH. We verzorgen ze goed met water en aandacht en zorgen dat de plantjes gaat groeien. We volgen het op de voet, zodra het kan gaan de plantjes naar de grote bakken buiten. We kijken of we na een paar weken wat kunnen eten uit onze eigen moestuin: hoe lekker kan het zijn! Bij de bloemen kennen we al leuke liedjes zoals ‘een tulp, en een narcis en een hyacint’ en ‘ik weet dat de lente komt’. Ook de jonge dieren komen aan bod: we knutselen kuikentjes en vogelnestjes en de geverfde vlinders en vogels ‘vliegen’ op de groep. We lezen we over een lammetje, waggelen we als kuikens tijdens de beweegkriebels en tellen we jonge dieren. We gaan kijken of we de pasgeboren lammetjes kunnen uitnodigen op de groepen. 

Rond Koningsdag gaan we lekker binnen en buiten aan het werk met oudhollandse spelen. Blikgooien, ringwerpen, sjoelen, kleurenspelletjes, koekhappen etc. Sommige spelletjes gaan we eerst zelf knutselen en zelf in elkaar zetten. Rood, wit en blauw zijn de kleuren van de vlag zal gezongen worden – het Wilhelmus gaan we niet leren J. Deze week zal in het teken staan van het koningshuis! Plaatjes en foto’s van onze ‘Royals’ zijn welkom! Daar maken we dan een mooie collage van. We maken zelf een mooie kroon: Ieder kind is een prins of prinses. 

De peuters van het Klasje doen ook mee mee met het thema en zingen uit volle borst nu al de liedjes. 

"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)