Vragen? Bel 0317 - 416 153

Nieuws

Thema zomer !
In juli en augustus staat de zomer centraal bij Rozengeur & Maneschijn!We maken...
Uitnodiging thema kunst
De maand februari is begonnen, zo ook ons nieuwe thema; kunst. Onder kunst wordt in...

Nieuwsbrief Maart 2016

Fotograaf

Op maandag 21 en dinsdag 22 maart komt fotograaf Melissa Ouwehand van Fotostudio Selijn op bezoek. Melissa fotografeert de kinderen en leidsters individueel en maakt ook een groepsfoto per groep. Alle ouders krijgen een persoonlijke link waar de foto’s bekeken en besteld kunnen worden. Het principe is hetzelfde als bij schoolfoto’s. Uiteraard zijn ook de kinderen die op maandag en dinsdag niet bij ons spelen van harte welkom voor een foto:

  • De kinderen die extra komen van groep Rozengeur worden maandag of dinsdag om 9.00 uur verwacht.
  • De kinderen die extra komen van groep Maneschijn worden maandag of dinsdag om 9.30 uur verwacht.
  • De kinderen die extra komen van groep Sterrenpracht worden maandag of dinsdag om 10.00 uur verwacht.
  • De kinderen die extra komen van groep Zonnestraal worden maandag of dinsdag om 10.30 uur verwacht.

​We beginnen met de groepsfoto’s en de individuele foto’s van de ‘extra’ kinderen. Deze extra kinderen kunnen dan direct weer mee naar huis. Voor ouders is er koffie of thee in het halletje bij de keuken. Ouders worden niet geacht aanwezig te zijn in de ruimte waar de foto’s worden gemaakt.

Voeding

Een brainstormsessie met het team, het thema gezonde voeding op de groepen en een interessante ouderavond, onder leiding van Kim van Leeuwen van ’Voeding in de Praktijk’, vormden de start van het nieuwe, gezonde voedingsbeleid bij Rozengeur & Maneschijn. Deze maand zetten we het voedingsbeleid strak neer. Aan het einde van de maand ontvangen alle ouders een uitnodiging om ons de min- en pluspunten van het nieuwe voedingsbeleid toe te sturen. Aan de hand van jullie ervaringen en onze eigen bevindingen als team, zullen we kijken of e.e.a. bijgesteld dient te worden.

Aansluitend op het thema gezonde voeding gaan we in april met de moestuintjes van de Albert Heijn aan de slag tijdens het thema lente.

Schilderwerk en meubels

Het is jullie vast niet ontgaan dat er geschilderd wordt en dat er een inmiddels zitbank op alle groepen staat. Een bank om fijn met de kleintjes op de zitten, een flesje te geven en samen een boekje te lezen. Stap voor stap worden ook de donkere kasten geschilderd en worden de rode kleden vervangen. Heerlijk fris! Eind maart en begin april wordt het buitenplein onder handen genomen, dus kijk volgende maand gerust even om het hoekje om te zien wat er veranderd is. Daarnaast is op alle groepen nieuw binnenspeelgoed gekomen voor de oudste peuters. Onderling zal dit regelmatig gewisseld worden.

Schminken

Afgelopen week heeft het team van R&M een eerste schminkworkshop gevolgd. De eerste ‘krullen’ zijn onder de knie. We blijven oefenen… Ons schminkteam zal te vinden zijn bij ’Eten op Rolletjes’ in Wageningen op 17, 18 en 19 juni.

Kinderboerderij

Ook dit jaar wordt er weer een kinderboerderij-uitje georganiseerd door de oudercommissie. Alle ouders zijn met hun kinderen van harte welkom bij kinderboerderij De Oude Hofstede aan de Bovenbuurtweg 35 in Ede. Er zijn leuke spelletjes, dieren mogen worden gevoerd, geaaid en bekeken worden, het schminkteam is aanwezig en er is een grote speeltuin. Voor 2016 staat het uitje gepland op 21 mei tussen 09:30 - 11:30 uur. Leuk voor de ouders om elkaar even te spreken en met de kinderen te genieten.

Website

De wesbite van Rozengeur & Maneschijn is vernieuwd; www.rozengeurenmaneschijn.nl. Meer weten over het klasje voor de oudste peuters? Klik hier.

Cursus

Op 1 maart heeft een deel van de leidsters de training ‘Niet Pluis’ gevolgd in Scherpenzeel. Dit is een training om kindermishandeling te signaleren en de juiste stappen daarna te volgen. Ook werden de leidsters geïnformeerd over hoe de lijnen nu lopen met de nieuwe Jeugdwet. Een leerzame, maar pittige avond.

Roel’s Beestenboel

Ook dit jaar komt Roel weer een aantal keren langs met zijn Beestenboel. De konijnen hebben afgelopen maandag en dinsdag op de groep gestaan. Op 17 mei komt Roel met een pony en een ezel naar ons kinderdagverblijf.

Stagiaires

Dit schooljaar hebben we vier stagiaires die verdeeld over de verschillende dagen en groepen bij ons stage lopen voor hun opleiding Pedagogisch Werker: Maurita (Sterrenpracht), Rochelle (Rozengeur), Roelyne (Zonnestraal) en Sophie (Maneschijn en Rozengeur).

Wanneer er vragen zijn: bel of mail gerust!

Hartelijke groet, 

Hetty, Sandrijn en Ton

"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Plezier is belangrijk! Bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Het klasje van Juffrouw Jannie, liedjes leren en thema’s bespreken, mijn zoon leert zoveel bij jullie"
Pauline (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)