Vragen? Bel 0317 - 416 153

Nieuws

Thema zomer !
In juli en augustus staat de zomer centraal bij Rozengeur & Maneschijn!We maken...
Uitnodiging thema kunst
De maand februari is begonnen, zo ook ons nieuwe thema; kunst. Onder kunst wordt in...
Home - Onze Opvang - Het Klasje

Het Klasje

Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal bij Rozengeur & Maneschijn. Wij werken doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarmee legt Rozengeur & Maneschijn een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Rozengeur & Maneschijn groeien ukken als vanzelf toe naar groep 1. 

Een unieke activiteit bij Rozengeur & Maneschijn, die peuters spelenderwijs voorbereidt op de overgang naar de basisschool en de BSO, is “het Klasje”.
Vier keer per week komen de grotere kinderen, die tussen de middag niet meer slapen, na de warme maaltijd samen om extra aandacht te geven aan de ontwikkeling van de kinderen. De activiteit heet al jarenlang ‘Het Klasje’ en is inmiddels voor ouders, maar vooral de kinderen een vertrouwd begrip.

In het Klasje krijgen kinderen extra activiteiten aangeboden, gericht op hun individuele mogelijkheden, immers: Ieder kind is uniek. Vier keer per week, te weten maandag, dinsdag, woensdag en donderdag komen de kinderen van het klasje bij elkaar van 12.30 tot 13.30 uur. Er wordt gewerkt met een groep van 8 tot 10 kinderen. Voor de meeste kinderen geldt dat zij een- of tweemaal per week van de partij zijn.

In het klasje wordt steevast begonnen met de presentielijst. Verder komt aan bod: voorlezen, zingen en een kringgesprek. In het kringgesprek worden de kinderen uitgenodigd (gestimuleerd) iets te vertellen over zichzelf of over dingen die ze hebben meegemaakt. En wanneer de één praat, luisteren de anderen. Dat is nog al eens moeilijk, daar wordt dus flink op geoefend. Zingen doen we natuurlijk wel samen, soms alleen of met klasgenoot, maar hoe dan ook, altijd uit volle borst. Bij de junioren is verder erg populair: kinderyoga en natuurlijk het knippen, schilderen en plakken en dat het liefst lekker dik.

In het kader van Peuter Plus wordt gebruik gemaakt van werkbladen gericht op spelenderwijs leren; deze bladen worden toegevoegd aan een mapje met de andere werkstukken dat maandelijks door de kinderen van het klasje mee naar huis wordt genomen.

Eenmaal opgenomen in het klasje, worden de kinderen steeds enthousiaster. Regelmatig komt er één de keuken binnen met de vraag: ‘Is er vandaag klasje?’ of, zoals Thijs laatst vroeg: ‘Jannie begint klasje al?’ ‘Nee, Thijs, ik ga eerst nog even kopiëren. ’Vervolgens Thijs tegen Eva: ‘Er is geen klasje, Jannie gaat kamperen.’    
De kinderen zitten dikwijls al ruim voor de tijd klaar voor de start.

 

"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Het klasje van Juffrouw Jannie, liedjes leren en thema’s bespreken, mijn zoon leert zoveel bij jullie"
Pauline (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Plezier is belangrijk! Bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)