Vragen? Bel 0317 - 416 153

Home - Praktische Zaken - Nieuwsbrieven - Nieuwsbrief Mei 2016

Nieuwsbrief Mei 2016

Kinderboerderij

Morgen is het zo ver: het jaarlijkse kinderboerderij-uitje georganiseerd door de oudercommissie. Het weer lijkt mee te werken en de voorbereidingen zijn in volle gang. We zien jullie graag bij kinderboerderij De Oude Hofstede aan de Bovenbuurtweg 35 in Ede tussen 09:30 - 11:30 uur. 

Gerianne & Dinant hebben een dochter!

Bij Gerianne (Maneschijn) en Dinant is op 6 mei een dochter geboren. Ze heeft de mooie namen Lux Hanna meegekregen. Lux weegt 3.350 gram en is 50 cm. Lang. We wensen hen veel geluk met z’n drietjes en een mooie kraamtijd!

Ouder login

Sinds we de nieuwe website hebben kunnen nieuwe ouders zich al aanmelden via het digitale inschrijfformulier. Zij krijgen daardoor automatisch een ouderlogin. Voor de ouders die al wat langer bij ons zijn is deze mogelijkheid er nu ook. Via deze ouderlogin kunnen jullie o.a. de overeenkomst bekijken, facturen terugzien en downloaden, het jaaroverzicht raadplegen en downloaden, adresgegevens wijzigen en een nieuwe offerte aanvragen. Na deze nieuwsbrief krijgen alle ouders een mail met daarin hun inloggegevens. De ouderlogin is nadat er is ingelogd via de mail bereikbaar via de website (rechts onder). Wanneer er vragen zijn dan horen we het graag.

Zomervakantie

Voor het inplannen van de vakantie van de leidsters is het handig om te weten hoeveel kinderen Rozengeur & maneschijn bezoeken in de zomermaanden. Graag vernemen we van jullie wanneer jullie kinderen niet naar het kinderdagverblijf komen. Dit kan via de ouderlogin worden doorgegeven of via de leidsters op de groep. Bij voorbaat dank!

Sport-BSO

Komende weken zijn we op verschillende dagen weer uitgenodigd door de Sport-BSO aan de overkant van de weg. De oudste kinderen hebben dan de mogelijkheid daar te gaan spelen, sporten en knutselen. We worden met een busje van de BSO opgehaald (allemaal met de juiste autogordels). De geplande data zijn: maandag 23 mei, dinsdag 31 mei en donderdag 9 juni. De leidsters zullen op de betreffende dagen vragen of jullie dreumes/peuter mee mag om daar te spelen.

  • 08.45 Ophalen bij het KDV
  • 09.00 Aankomst locatie Sport BSO 
  • 09.15 fruit eten en wat drinken
  • 09.35 Sportonderdeel. Tijdens dit onderdeel zullen de kinderen op een speelse manier kennismaken met bewegingsvormen en samenwerkingsactiviteiten.
  • 10.10 Terug naar de BSO-ruimte.
  • 10.25 Drinken
  • 10.45 Creatieve activiteit. De kinderen krijgen nu onder begeleiding de mogelijkheid een knutselwerkje te maken.
  • 11.20 Einde activiteit, presentje uitdelen en vertrek richting KDV.
  • 11.45 Alle kinderen terug op het KDV

Thema: beroepen

Het volgende thema zal in het teken staan van beroepen. Wat wil je later worden? Wat vind je leuk? Wat doen papa, mama, opa’s en oma’s voor hun werk. Wanneer heb je een uniform aan? Dit zal allemaal aan de orde komen. Een aantal ouders heeft al aangegeven ons te willen helpen: o.a. een kapster, iemand van de marechaussee, een dierenarts en een tandarts zullen Rozengeur & Maneschijn bezoeken. Waarschijnlijk volgt er nog een korte workshop ‘haren invlechten’ voor ouders. Het belooft weer een interessante themamaand te worden!

Roel's Beestenboel

Aanstaande dinsdag komt Roel weer langs met zijn Beestenboel. Dit keer neemt hij de pony en een ezel mee. Hij zal rond 10 uur bij Rozengeur & Maneschijn zijn. Wanneer de kinderen het leuk vinden kunnen ze een rondje rijden op de pony. De ezel kan grazen op de grasveldjes en mag door de kinderen geaaid en gekamd worden.

"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Plezier is belangrijk! Bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Het klasje van Juffrouw Jannie, liedjes leren en thema’s bespreken, mijn zoon leert zoveel bij jullie"
Pauline (moeder)