Vragen? Bel 0317 - 416 153

Home - Rozengeur Maneschijn - Missie en visie

Missie en visie

Het is onze missie om op een prettige wijze, liefdevolle, verantwoorde en excellente kinderopvang aan te bieden aan de belangrijkste mensen op deze wereld; onze kinderen.

Wij vinden dat plezier voor de kinderen, ouders en het team leidt tot een vicieuze cirkel die maakt dat ouders vol plezier en vertrouwen het ouderschap kunnen combineren met werk of studie terwijl hun kinderen op ontdekkingstocht zijn en zich spelenderwijs ontwikkelen in een excellente, huiselijke omgeving. Bij Rozengeur & Maneschijn streven we ernaar dat elk kind vrolijk binnenkomt, zich thuis voelt en ook aan het eind van de dag weer vrolijk naar huis gaat.

Kernwaarden

Onze kernwaarden geven aan wat wij belangrijk vinden bij de opvang van de kinderen:

Vertrouwen
Vertrouwde, verantwoorde zorg staat bij ons bovenaan. Door ons vaste team, de bekende omgeving, de heldere pedagogische kwaliteit en de warme huiselijkheid ervaren de kinderen plezier, rust, regelmaat en vertrouwen. Een aan ons toevertrouwd kind wordt begeleid door lieve, enthousiaste, geschoolde pedagogisch medewerksters. Samen bouwen wij een band op met kinderen en  ouders.

Plezier
Wij gaan op een prettige, open manier om met kinderen, ouders en team. We zijn zoveel mogelijk in contact met elkaar en onze opvang is vrolijk, warm, persoonlijk en liefdevol zodat iedereen plezier heeft bij Rozengeur & Maneschijn. Hierbij is service en klantgerichtheid belangrijk. Wij denken in oplossingen en zijn flexibel bij het ruilen van dagen of het inhalen van een ziektedag.

Huiselijkheid
Wij streven naar het bieden van een unieke, huiselijke sfeer. Het lijkt bij ons in veel opzichten op thuis en je kind zal zich snel op z’n gemak voelen in onze liefdevolle en huiselijke omgeving waar kinderen van 0 tot 4 samen spelen en elke dag genieten van een vers bereide warme maaltijd. De sfeer is goed, structuur loopt er als een rode draad door heen. Rozengeur & Maneschijn is een warme familie, waar je graag bij wil horen.

Spelenderwijs ontwikkelen
Daarnaast spelen wij een belangrijke rol in de ontwikkeling van het jonge kind. Hier wordt gedurende de dag veel aandacht aan besteed, gericht op de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Dit betekent bijvoorbeeld veel 1 op 1 interactie met de jongsten en uitdagende peuterplus activiteiten voor de peuters. Ook van vrij spel leren allen ukken veel. Spelenderwijs ontwikkelen draagt bij aan de groei van elk kind.

Vitaliteit
Wij hechten waarde aan vitaliteit en gezondheid. Dit betekent bijvoorbeeld dat er zoveel mogelijk buiten gespeeld wordt, we gezonde en uitgebalanceerde voeding aanbieden, dat we dagelijks twee keer een portie vers fruit en verse groenten aanbieden en dat er dagelijks sportieve activiteiten (Nijntje bewegen) plaatsvinden.

"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)