Vragen? Bel 0317 - 416 153

Peuters op bezoek bij verpleeghuis

Na uitgebreid overleg met de oudercommissie van Rozengeur & Maneschijn zijn wij een enerverende samenwerking overeengekomen met verpleeghuis Oranje Nassua’s Oord in Wageningen. 

Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord (ONO) is een plek met geschiedenis. Die geschiedenis is overal voelbaar. In het statige gebouw, op het prachtige uitgestrekte landgoed, in de verhalen. Koningin-moeder Emma besloot in 1898 dat haar residentie een sanatorium moest worden. Nu biedt ONO in Wageningen een prettig thuis aan 181 ouderen. Een rijke historie, en toch modern en comfortabel.

Een van de activiteiten die ONO haar bewoners biedt is een ochtend per week plezier met peuters. De ene keer bakken peuters en ouderen samen koekjes, de andere keer geven ze brood aan de hertjes in het hertenkamp van ONO. De activiteiten worden om en om voorbereid door R & M en de begeleiding van ONO.

De peuters en hun leidster worden rond 10.00 uur opgehaald door een busje van ONO, gereden door een chauffeur met veel ervaring en een Verklaring Omtrent Gedrag. In het busje is plek voor 8 personen. De peuters zullen veilig vervoerd worden op een stoelverhoger en met de gordel om. Aangekomen bij ONO wordt er gezamenlijk wat gedronken en start vervolgens de activiteit. De activiteit vindt plaats met 6 ouderen, onder leiding van een activiteitenbegeleidster en een vrijwilliger, en 6 peuters met hun leidster en stagiaire. Tussen 11.30 en 11.45 uur gaan de peuters weer richting het kinderdagverblijf voor een gezonde lunch.

Op donderdag 6 oktober zijn onze oudste peuters, in groepjes van 6 onder begeleiding van een leidster, voor bij het verpleeghuis op bezoek geweest.

Elke drie weken komt een ander groepje peuters aan de beurt. Wij zien uit naar de unieke ontmoetingen tussen deze leeftijdsgroepen en zullen jullie op de hoogte houden van de ervaringen. 

"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)