Vragen? Bel 0317 - 416 153

Nieuws

Thema zomer !
In juli en augustus staat de zomer centraal bij Rozengeur & Maneschijn!We maken...
Uitnodiging thema kunst
De maand februari is begonnen, zo ook ons nieuwe thema; kunst. Onder kunst wordt in...

nieuwsbrief 1 april

Babynieuws

Afgelopen woensdag is Josien voor de tweede keer mama geworden. Ze is bevallen van een gezonde dochter met de prachtige naam Lize. Moeder en dochter maken het goed. Volgende week hangen we een foto op, zodat we allemaal de kleine Lize kunnen bewonderen.

Evaluatie nieuw voedingsbeleid

Vier weken geleden zijn we gestart met het nieuwe voedingsbeleid. De ervaringen op de groepen zijn positief. Wij zijn echter ook benieuwd hoe jullie 'het nieuwe eten en drinken’ ervaren. Wij horen dan ook graag via ton@rozengeurenmaneschijn.nl jullie bevindingen en opmerkingen. 
Aan de hand van jullie ervaringen en onze eigen bevindingen als team, zullen we kijken of e.e.a. bijgesteld dient te worden.

Nieuwe verdeling van twee groepen

Rozengeur & Maneschijn kent van oudsher verticale groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar gezamenlijk in een groep spelen. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker horizontale groepen, waar de kinderen naar leeftijd zijn onderverdeeld. Bijvoorbeeld een groep voor kinderen van 0 & 1 jaar en een groep voor kinderen van 2 & 3 jaar. Vanuit verschillende kanten (individuele ouders, overleg oudercommissie, team R&M) kregen wij vragen over de voordelen van horizontale groepen.  Wij hebben dan ook besloten om, langzamerhand, de leeftijdsindeling van twee groepen te wijzigingen naar horizontaal in plaats van verticaal. Dat betekent dat kinderen op R&M terecht kunnen op zowel een horizontale als verticale groep. De keuze hiervoor ligt bij de ouders. Geen enkele ouder is verplicht om zijn / haar kind of kinderen te switchen van groep!

In de nieuwe indeling wordt groep Sterrenpracht een peutergroep, waar de kinderen van 2 & 3 jaar meer uitdaging krijgen en echt op hun leeftijd gerichte activiteiten mogen ondernemen. Spelenderwijs ontwikkelen staat centraal. Dat wil niet zeggen dat de peuters ineens allemaal schoolse dingen gaan doen, maar wel dat ze meer aanbod krijgen dan enkel het klasje één keer per week. 
Groep Rozengeur wordt een baby- / dreumesgroep, waar kleintjes van 0 & 1 jaar samen op ontdekking gaan.  Een aparte baby- / dreumesgroep geeft veel rust en regelmaat voor deze leeftijdsgroep en alle ruimte voor de kleintjes om op de grond te spelen.
Groep Maneschijn en groep Zonnestraal blijven verticaal voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar.

De leidsters hebben allemaal mogen aangeven naar welke groepsruimte en leeftijdsverdeling hun voorkeur uit gaat. Het is ons samen gelukt om een eerste verdeling te maken:
Rozengeur wordt baby- / dreumesgroep voor kinderen van 0 en 1 jaar met leidsters Janneke, Eva, Tamara en Jacquelien.
Maneschijn blijft verticaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar met leidsters Tea, Coreanne, Hettie, Marcella en Ilse.
Sterrenpracht wordt peutergroep voor peuters van 2 tot 4 jaar met leidsters Coreanne, Evelien, Melanie en Anja op woensdag.
Zonnestraal blijft verticaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar met leidsters Anja, Linda, Marcella en Josien.

Alle groepen houden minstens twee vaste gezichten, maar er ontstaan nieuwe combinaties van leidsters die samen gaan werken wat volgens ons allemaal een fris elan geeft aan Rozengeur & Maneschijn. Het team staat te trappelen om aan de start te gaan in deze nieuwe setting.
Vanaf maandag 18 april zullen de groepen Rozengeur & Sterrenpracht werken volgens de nieuwe indeling op leeftijd. Afhankelijk van het aantal kinderen dat besluit van groep te veranderen kunnen er nog wijzigingen optreden in de personele bezeting. Wij zullen jullie hierover natuurlijk altijd informeren.

Wil je je kindje graag switchen van groep? Laat het ons voor 15 april weten. Uiteraard is het geen enkel probleem als je in eerste instantie twijfelt en pas later een besluit neemt op basis van wat je ziet en ervaart op de groepen. Twijfel? De leidsters denken graag met je mee.

Fotograaf

Op maandag 21 en dinsdag 22 maart heeft Melissa Ouwehand van Fotostudio Selijn de kinderen en leidsters op de foto gezet. We verwachten komende week meer informatie te krijgen omtrent de levering van de foto’s.

Thema

April staat in het teken van de lente. Op de Facebookpagina van Rozengeur & Maneschijn zijn de eerste foto’s van voorjaarsknutsels en heerlijk samen spelen in het zonnetje reeds geplaatst. De fruitbomen waar we veel overlast van hebben ervaren afgelopen voorjaar en zomer zijn afgelopen weekend vervangen door dakplatanen en er is een extra stuk gras aangelegd. Dat wordt samen picknicken buiten! 

Vrije dag

Denken jullie er aan dat Rozengeur & Maneschijn de vrijdag na Hemelvaart gesloten is? Op 5 en 6 mei is er dus geen opvang. Deze dagen kunnen niet geruild worden. Als compensatie voor dit soort dagen en vakanties kennen wij de servicekaart. Hier lezen jullie daar meer over. 

 

"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Plezier is belangrijk! Bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Het klasje van Juffrouw Jannie, liedjes leren en thema’s bespreken, mijn zoon leert zoveel bij jullie"
Pauline (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)