Vragen? Bel 0317 - 416 153

Nieuws

Thema zomer !
In juli en augustus staat de zomer centraal bij Rozengeur & Maneschijn!We maken...
Uitnodiging thema kunst
De maand februari is begonnen, zo ook ons nieuwe thema; kunst. Onder kunst wordt in...

Nieuwsbrief juni 2016

Eten op Rolletjes Wageningen

Komend weekend (17-19 juni) is het schminkteam van Rozengeur & Maneschijn, samen met enkele collega’s van Uk & Ko, elke dag te vinden op openlucht foodfestival Eten op Rolletjes in het Arboretum de Dreijen in Wageningen. Er is van alles te beleven. Kijk eens op www.etenoprolletjes.nl voor meer informatie. We zien jullie daar graag!

 

Vakanties

Van veel ouders hebben we al de vakantieplanning ontvangen op de groep. Hartelijk dank daarvoor. Voor de ouders die er nog niet aan hebben gedacht: we horen graag wanneer jullie er niet zijn zodat we het rooster voor de leidsters op tijd kunnen maken.
De komende periode zijn er ook met grote regelmaat leidsters op vakantie. Dat betekent soms wat andere gezichten voor de groep. Op de deur van de groep kun je, aan de hand van de foto’s, zien wie er werkt die betreffende dag.

 

Terugblik uitje kinderboerderij

Het uitje bij Kinderboerderij de Oude Hofstede was erg geslaagd. Leuk dat er zoveel ouders en kinderen aanwezig waren. Een groot compliment en dank voor de oudercommissie die dit evenement weer voortreffelijk georganiseerd heeft. En veel dank aan de leidsters voor hun hulp tijdens het uitje. We zien uit naar volgend jaar!

 

Ouderlogin

Jullie hebben allemaal een uitnodiging gekregen voor de ouder login. Via deze login heb je toegang tot al je gegevens. Is het nog niet gelukt om in te loggen? Probeer het eens en neem contact met ons op als er problemen optreden.

 

OKÉ Vignet gezonde voeding

We zijn trots: Rozengeur & Maneschijn ontvangt certificaat gezonde voeding.
Op 15 juni heeft Stichting Kind en Voeding het OKÉ vignet overhandigd aan Kinderdagverblijf Rozengeur & Maneschijn in Bennekom. Stichting Kind en Voeding heeft het OKÉ vignet ontwikkeld omdat zij het belangrijk vinden dat ook kinderen bewust zijn van goede voeding. Gezond kan ook leuk en lekker zijn! Dat zien we bij Rozengeur & Maneschijn .

Het vignet werd uitgereikt door Patricia van Heffen van de Stichting Kind en Voeding. Zij is enthousiast over de aanpak van Rozengeur & Maneschijn: ”Gezonde voeding en gezonde tussendoortjes zijn hier inmiddels heel gewoon en de kinderen vinden het geweldig. R&M is een voorloper hierin en een voorbeeld voor andere kinderdagverblijven. Daar mogen ze best trots op zijn”. 

 

Pampers

Vanaf eind volgende week gebruiken we Pampers luiers. De leidsters hebben een uitgebreide presentatie gehad over het verschil tussen verschillende merken  luiers en luiers van Pampers. Het verschil is zo groot, dat wij geen andere optie zagen dan kiezen voor de beste kwaliteit voor jullie kinderen.

Tijdens de presentatie kwam ook naar voren dat we regelmatig foute maten luiers gebruiken. Sluit een luier mooi aan bij de billen en zit er nog rek in de elastiek? Dan is de pasvorm correct. Sluit de luier niet helemaal aan en is er veel rek, dan is de luier te groot en kans op lekkage nog groter. Vanuit Procter & Gamble hebben we de tip gekregen om niet meer te kijken naar de gewichtsaanduiding op de verpakking, maar enkel naar de pasvorm van de luier per kind.

Daarnaast bleek maat 4+ (maxi plus) een nachtluier te zijn en qua maat identiek aan maat 4 (maxi). Wij gebruiken inmiddels geen maat 4+ meer voor overdag.

Cadeautje: alle kinderen krijgen een gratis pamper van Procter & Gamble in hun tas!

"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Het klasje van Juffrouw Jannie, liedjes leren en thema’s bespreken, mijn zoon leert zoveel bij jullie"
Pauline (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Plezier is belangrijk! Bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)